تيوليب •° نائبه المدير °•
عدد مساهماتى |♥ : 4846 تاريخ ميلادى |♥ : 27/11/1965 تاريخ تسجيلى |♥ : 09/01/2011 موقعى |♥ : www.elfagr.ahlamontada.net/
| موضوع: نجة بالخل والسكر - طريقه عمل رنجة بالخل والسكر الأربعاء أبريل 27, 2011 7:15 am | |
|
رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط
المقادير:
* 4 رنجات * كوب خل * كوب سكر * 2 ثمرة جزر * بصلة صغيرة * 1 و 1/ 2 كوب ميه * فلفل أسود وأبيض * 2 ملعقة صغيرة مسطردة
الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وممكن تنقعيها في لبن علشان تتخلصي من الملح الزيادة. 2- نضّفيها واخليها بس سيبي الجلد فيها وقطّعيها لشرائح رفيعة. 3- اخلطي الميه والسكر والخل والمسطردة والفلفل، وحطّيه على النار لحد ما يغلي، وبعدين ارفعيه وسيبيه يبرد. 4- رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط، بحيث إنه يغطي الرنجة كلها. 5- سيبي الرنجة في الثلاجة مدة كافية لحد ما تتشرّب من الخليط كويس، وقدّميها.. بالهنا والشفا. | |
|